STUDIA LICENCJACKIE STACJONARNE (DZIENNE)
STUDIA LICENCJACKIE NIESTACJONARNE (ZAOCZNE)
Czas trwania nauki trzy lata (sześć semestrów)
KIERUNEK: ZARZĄDZANIE
Specjalności (do wyboru po 3 semestrze): EKONOMIKA I ORGANIZACJA FIRMY, INFORMATYKA W ZARZĄDZANIU, ZARZĄDZANIE W ADMINISTRACJI
.
Do postępowania kwalifikacyjnego dopuszcza się kandydatów, którzy dokonają rejestracji i przedłożą w punkcie rekrutacyjnym WSSG w Przeworsku przy ul. Marii Curie Skłodowskiej 2 wymagane dokumenty.
Termin składania dokumentów do 30 września. Planowane terminy zjazdów na studiach niestacjonarnych około dwa razy w miesiącu (sobota, niedziela).
Możliwość ubiegania się o stypendium (socjalne, naukowe)
Opłata za czesne na kierunku zarządzanie - 1450 zł za semestr (możliwość rozłożenia na raty – 5 x 290 zł)
W PRZYGOTOWANIU;
STACJONARNE STUDIA INŻYNIERSKIE (DZIENNE) NIESTACJONARNE STUDIA INŻYNIERSKIE (ZAOCZNE)
Czas trwania nauki trzy i pół roku (siedem semestrów)
KIERUNEK: Technologia żywności i żywienie człowieka KIERUNEK OCZEKUJĄCY NA DECYZJE MINISTRA
Planowany termin uruchomienia kierunku październik 2011
Specjalności (do wyboru po 3 semestrze):
TECHNOLOGIA I ANALIZA ŻYWNOŚCI
DIETETYKA
BEZPIECZEŃSTWO I KONTROLA ŻYWNOŚCI
Wymagane dokumenty:
-kwestionariusz kandydata według wzoru określonego przez Uczelnię (druk do pobrania w biurze rekrutacji oraz na stronie internetowej Uczelni)
-świadectwo dojrzałości lub zaświadczenie OKE i świadectwo ukończenia szkoły (oryginał lub odpis sporządzone przez szkołę albo kserokopia uwierzytelniona przez notariusza)
-3 aktualne fotografie kandydata o wymiarach 35x45 zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych (podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem)
- kserokopia dowodu osobistego - awers i rewers, lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość kandydata na studia (paszport)
-zaświadczenie lekarskie stwierdzające stopień niepełnosprawności, w przypadku osób niepełnosprawnych
-oryginał potwierdzenia opłaty rekrutacyjnej w wysokości 70 zł wpłacony na konto Uczelni – nr: 93 9106 0008 2001 0016 5406 0001 (Bank Spółdzielczy w Przeworsku)
-1 fotografia w formacie cyfrowym na nośniku elektronicznym (parametry zdjęcia: format 25x20 mm - zdjęcie do legitymacji w rozdzielczości minimum 300 dpi i do 50 kb), podpisane numerem PESEL w formacie jpg i przekazane na CD/DVD.
KIERUNEK ZARZĄDZANIE
Absolwent otrzymujący tytuł licencjata powinien przyswoić sobie niezbędne podstawy teoretyczne z zakresu nauk o zarządzaniu, ekonomii i dyscyplin komplementarnych, w szczególności środowiska rynkowego i konkurencyjnego firmy, analizy zasobów wewnętrznych przedsiębiorstwa oraz planowania strategii rozwoju i zarządzania produkcją, personelem i finansami firmy. Będzie przygotowany do pracy w charakterze specjalisty analityka i menedżera średniego stopnia zarządzania w przedsiębiorstwach, organizacjach non-profit, jednostkach administracji publicznej różnych szczebli, agencjach konsultingowych, a także do prowadzenia własnej działalności gospodarczej.
SPECJALNOŚĆ EKONOMIKA I ORGANIZACJA FIRMY
Absolwent po studiach I stopnia posiada wiedzę umożliwiającą rozpoznawanie, analizowanie i wyjaśnianie zjawisk i praw gospodarczych zachodzących w organizacjach oraz uwarunkowań realizacji funkcji zarządzania w organizacjach, posługuje się nowoczesnymi metodami i technikami zarządzania z zastosowaniem programów komputerowych. Absolwent jest przygotowany do zastosowania wiedzy teoretycznej i rozwiązywania praktycznych problemów zarządzania w różnych organizacjach i instytucjach
SPECJALNOŚĆ INFORMATYKA W ZARZĄDZANIU
Wykształcenie absolwenta obejmuje wiedzę zarówno z zakresu ekonomii, zarządzania, rachunkowości, marketingu jak i informatyki. Przygotowuje się specjalistów w dziedzinie zastosowań informatyki w szeroko rozumianym zarządzaniu w różnego typu organizacjach. Absolwent dysponuje wiedzą teoretyczną i praktycznymi umiejętnościami wykorzystywania wyspecjalizowanych technik komputerowych w zarządzaniu oraz wdrażaniu i użytkowaniu systemów informatycznych.
SPECJALNOŚĆ ZARZĄDZANIE W ADMINISTRACJI
Zarządzanie w administracji to specjalność, na której studenci zdobywają interdyscyplinarną wiedzę w zakresie zarządzania, zagospodarowania przestrzennego i rozwoju gospodarczo – społecznego miast, gmin, regionów i kraju. Celem kształcenia na tej specjalności jest nabycie przez studenta zdolności do wykonywania wszelkich funkcji wynikających z powiązań pomiędzy administracją publiczną i gospodarką. Specjalność Zarządzanie w Administracji przygotowuje naszych absolwentów do pracy na stanowiskach kierowniczych w organach administracji publicznej wszystkich szczebli oraz w sektorze usług publicznych.
SYLWETKA ABSOLWENTA KIERUNEK TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Absolwent kierunku posiada interdyscyplinarne wykształcenie łączące wiedzę z zakresu nauk chemicznych, inżynieryjno-technicznych, biologicznych, technologii produkcji i oceny jakości żywności oraz ekologii i ochrony środowiska. Absolwent posiada także wiedzę z zakresu ekonomiki i organizacji produkcji, utrwalania, przechowalnictwa, dystrybucji i marketingu produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Dobrze posługuje się technikami komputerowymi. Może prowadzić badania, projektować i wdrażać nowe technologie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego, organizować małe firmy przetwórstwa spożywczego, spółki produkcyjno- handlowe itp. Absolwent jest dobrze przygotowany do kompleksowej analizy i oceny jakości surowców, półproduktów i gotowych środków spożywczych oraz do projektowania i wdrażania systemów zapewniania jakości.
TŁUMACZ JĘZYKA MIGOWEGO W URZĘDZIE GMINY
Osoby niesłyszące przy załatwianiu administracyjnych spraw mogą skorzystać z pomocy tłumacza migowego.
Wystarczy zgłosić chęć skorzystania z tej usługi 3 dni przed planowaną wizytą w Urzędzie Gminy osobiście lub korzystając z pomocy osoby trzeciej dzwoniąc pod numer (15) 8362 075, a także wysyłając faks pod numer (15) 8362 209 oraz e-maila na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
![](/old/images/stories/ikony/jmigs.png)